WITTENBURG GROUP – BLOG 3

 

 

Ruud: In de derde Ontwikkelsessie bij Wittenburg Group zijn we ingegaan op ambities en scenario’s voor de toekomst. We hebben eerst vier verschillende toekomstperspectieven (‘werelden’) benoemd. We baseerden die op de voor Wittenburg Group meest bepalende externe factoren. Daarna bekeken we wat de positie van Wittenburg Group in die vier werelden kan zijn. Het was interessant om te zien dat Wittenburg Group met haar onlangs vastgestelde strategie al inspeelt op een toekomst waarin de ontwikkeling naar een circulaire economie een bepalende externe factor is. Dat toekomstscenario is uitdagend voor medewerkers. Er zit energie op omdat ze hun werk kunnen verbinden aan een maatschappelijk belang.

Jeroen: Ook qua veranderaanpak zitten we in een interessante fase, waarbij in meerdere opzichten de richting verandert. De blik op de organisatie gaat zich nu verplaatsen van buiten naar binnen; wat houdt de externe dynamiek in voor de organisatie en de inrichting? Deze omslag was voorzien. Wat we als begeleiders in dit stadium nog niet hadden voorzien was de behoefte om naast de algemene ontwikkelsessies een parallel traject met een grotere diepgang op te starten. Dankzij het lerend veranderen konden we hier behendig op inspelen en maatwerk leveren.

Ruud: We hadden afgesproken om de inrichting van het ontwikkeltraject niet vooraf helemaal dicht te timmeren. En dat kwam nu goed uit. Geheel terecht wezen deelnemers erop dat de analyse van trends vrij algemeen was. Als we die zouden verbijzonderen voor verschillende markten zou die aan waarde winnen. Datzelfde gold voor de stakeholderanalyse.

Jeroen: Een goed voorstel om gericht op onderzoek uit te gaan en mooi dat de afdeling die de verdieping wilde dat ook heeft opgepakt. Als we de informatie uit deze verdiepingssessies terugleggen naar het algemene programma dan gaat het elkaar versterken.
Nog een mooie aanvulling op het ontwikkelproces: tijdens het herinrichten van het traject ontstond een klankbordgroep waarmee we in de gelegenheid zijn gekomen om de ontwikkelsessies met een nog breder draagvlak te ontwerpen en continue te herijken.
De derde sessie vond -met inachtneming van de Corona-regels- plaats bij Witcom, de vestiging in Etten-Leur. Het was een goede gelegenheid om ons alle vernieuwingen die het bedrijf heeft ondergaan, te laten presenteren. Indrukwekkend!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *