Verslag 24 juni 2020

Woensdag 24 juni jl. vond de derde en tevens laatste co-creator review sessie voor de zomerperiode plaats. Hierbij werd een terugblik gegeven op de laatste periode, een update op het verzette werk en een vooruitblik geworpen op de periode na de zomer.

Stand van zaken

De afgelopen maanden heeft het kernteam hoofdzakelijk gewerkt aan het opstellen en invullen van een maturity matrix op basis van de aandachtsgebieden van het EFQM-model, de inhoudsopgave van het nieuwe INK•next model en het in kaart brengen van relevante (nieuwe) stakeholders.

De laatste weken heeft het kernteam feedback uit de 2e co-creator sessie verwerkt en hebben zij de co-creatoren begeleid bij het invullen van de maturity matrix. Tijdens de vorige sessie is er een onderverdeling gemaakt in aandachtsgebieden per co-creator, om zo de maturity matrix in te gaan vullen. Uit deze invuloefening kwam naar boven dat het detailniveau erg specifiek is en er meer behoefte is aan generieke omschrijvingen per level. Daarnaast werd ook de opmerking gemaakt dat de matrix beter aan zou sluiten op de behoeftes als deze sector specifiek wordt gemaakt. 

Vooruitblik

Een aantal zaken van het Product Backlog (lijst met wensen en eisen van onze stakeholders) blijft nog open staan, o.a. routes door EFQM beschrijven en het uitwerken van een light versie van de maturity matrix. Dit gaan we later bekijken en uitwerken. De items ,die betrekking hebben op het invullen van het INK•next model, zijn opgepakt of lopen. De inhoudsopgave willen we in de zomerperiode verder vorm en invulling gaan geven. Naast de inhoudsopgave wordt er ook verder gewerkt aan de maturity matrix. Daarnaast wordt er een plan gemaakt voor de periode na de zomer: hoe worden de co-creatoren en andere stakeholders betrokken?

In september vindt de volgende co-creator sessie plaats.   

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *