2e ronde parallelsessies
13.15 – 14.00 uur
LET OP:
Deze sessie duurt tot 15.00 uur
Je kan geen sessie meer kiezen in ronde 3

We weten dat belanghebbenden de experts zijn van hun eigen problemen. Toch bedenken we vaak oplossingen zonder hen daarbij te betrekken, en zijn we vervolgens verbaasd dat deze oplossingen het probleem niet – of slechts gedeeltelijk – oplossen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we samen ontdekken hoe we effectief kunnen co-creëren met belanghebbenden. Een enorm belangrijk onderwerp als je bedenkt dat in het INK-onderzoek het richten van processen op waardecreatie voor belanghebbenden als een speerpunt wordt genoemd. Een echte werksessie met opbrengst voor je eigen organisatie.
13.15 – 14.00 uur
Leren door te visiteren
Astrid Poppelaars
Senior beleidsadviseur DCMR Milieudienst Rijnmond en visitator
Jan Lenssen
Directeur Omgevingsdienst Brabant Noord, bestuurslid Omgevingsdienst NL en visitator



Hoe bereik je het beste van twee werelden: onafhankelijke feedback van een team dat jouw branche van binnen en van buiten kent? Teams van branche-eigen directeuren en medewerkers hebben in de afgelopen twee jaar alle omgevingsdiensten gevisiteerd. De opbrengsten van de visitaties zijn een belangrijke impuls voor verbetering en vernieuwing voor de omgevingsdiensten.
Het INK en Stevens Consultancy hebben hen daarbij begeleid en werken in opdracht van Omgevingsdienst NL op dit moment aan de vormgeving van de 2e ronde visitaties. Zij zijn ook betrokken (geweest) bij visitaties in andere branches (veiligheidsregio’s, onderwijs, politie en woningcorporaties). Leer de waarde van onderlinge visitaties kennen en ontdek wat wel en wat niet werkt.
13.15 – 14.00 uur


Sophie Meekel pakt als young professional samen met haar collega’s bij Rabobank meteen een uitdagend vraagstuk op: hoe realiseren we een duurzame en toekomstbestendige voedselketen? Leer van haar ervaringen bij het smeden van een coalitie die zich inzet om een systeemverandering in de sector te realiseren. In een gezond toekomstbeeld voor de agrifood sector produceren boeren en tuinders voedsel in balans met behoud van natuur en milieu. Hiervoor moet Nederland wel bewegen naar een scenario waarin ‘true value’ de norm is. Kosten en opbrengsten van natuur, klimaat, gezondheid en dierenwelzijn moeten worden meegenomen in de prijs van ons voedsel. Dit vraagt om een andere manier van denken, én van doen. Door de héle sector. We moeten met elkaar dezelfde taal spreken!