Afdrukken

INK-erkenning

Algemeen
Als je werkt aan de conditie van je organisatie wil je ook wel eens laten weten hoe goed je bent. Het INK kent al sinds 1993 in opdracht van het ministerie van Economische Zaken de Nederlandse Kwaliteitsprijs en de Nederlandse Kwaliteitsonderscheiding toe. Tegenwoordig heten deze erkenningen de INK-prijs en de INK-onderscheiding. Sinds 2010 zijn de INK-prijs en de INK-onderscheiding gekoppeld aan de Europese erkenningen voor Business Excellence. Daarmee zijn de verschillende niveaus van erkenning aangepast.

Doel
Erkenning geven aan organisaties die structureel feedback opzoeken, werken aan verbetering en vernieuwing van hun bedrijfsvoering en daarin een hoog kwaliteitsniveau hebben behaald.

Doelgroep
Integrale organisaties of divisies/units met een eigen resultaatverantwoordelijkheid, die het INK-managementmodel gebruiken als hulpmiddel voor verbetering en vernieuwing. Organisaties die verbetering en vernieuwing een impuls willen geven door de frisse blik van geïnteresseerde, deskundige buitenstaanders.

Werkwijze
Om een erkenning te kunnen ontvangen, moet de organisatie een zelfevaluatie opstellen en een INK-audit ondergaan. De INK-audit resulteert in een auditrapport, een managementletter en een score op basis van de scoremethodiek van het INK-managementmodel. Indien deze score voldoende is, kan het auditresultaat benut worden om een INK-erkenning aan te vragen. Beslissing over toekenning berust bij de onafhankelijke INK-jury.

INK-onderscheiding
De Onderscheiding kan worden toegekend op drie niveaus (gebaseerd op de INK-scoremethodiek):

INK-onderscheiding ***   300 punten
INK-onderscheiding ****  400 punten
INK-onderscheiding *****  500 punten

Uiteraard blijven de resultaten van de organisaties die een INK-verbetercertificaat hebben behaald geldig en blijven deze organisaties opgenomen in het INK-register.

INK-erkenning
De INK-jury kan de INK-erkenning ***** jaarlijks toekennen aan één organisatie die: meer dan 500 punten heeft behaald; een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd bij het bereiken van een excellente bedrijfsvoering.

Meer informatie
Nadere informatie is verkrijgbaar bij WIlma Haarhuis/INK via telefoonnummer (06) 506 64 854 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..