INK/EFQM Assessor

(tevens de officiële EFQM European Assessor Training)

U wilt zich kwalificeren als INK/EFQM-assessor, of in staat zijn het INK/EFQM-model als bedrijfskundig beoordelings-, feedback, en ontwikkelkader voor organisaties te gebruiken. Met als doel uw eigen organisatie naar een excellent niveau te tillen, of andere organisaties van waardevolle feedback te voorzien. Een uitdagende ‘real life’-case analyseren. Samenhang zien, verbanden leren leggen. Helpen de belangen van de organisatie en haar stakeholders op één lijn te krijgen. Een resultaatgerichte cultuur bevorderen. De kennis aan de basis van de organisatie optimaal benutten. Op een hoog niveau een gedegen beeld opbouwen van de kwaliteit van uw organisatie.

Resultaat:

 • U bent in staat het INK/EFQM-model als kader voor een bedrijfskundige analyse te benutten;
 • U kijkt integraal, ziet verbanden, weet een organisatie op constructieve wijze feedback te geven;
 • U heeft het vermogen een organisatie consequent te beoordelen met behulp van het INK/EFQM-model;
 • U bent in staat de potentie van een organisatie aan de oppervlakte te brengen en stappen op weg naar een excellente bedrijfsvoering te definiëren;
 • U bent in staat uw organisatie voor te bereiden op een INK-assessment.

Doelgroep:

Ervaren lijn- en stafmanagers en (senior) consultants met basiskennis van het INK/EFQM-model. HBO/Academisch werk- en denkniveau is vereist.

Programma:

 • Leren evalueren van een organisatie met behulp van de INK/EFQM-assessmentmethodiek;
 • Vaardigheden ontwikkelen om een organisatie feedback te geven;
 • Begeleiden van organisaties in de voorbereiding op een assessment;
 • Leren kennen van het assessment proces;
 • Leren van de attitude van de assessor in een ontwikkelingsgericht assessment;
 • In de trainingssetting fungeren als lid van een assessment team;
 • Leren scoren volgens de INK/EFQM-scoremethodiek.

Werkwijze: 

In de voorbereiding en de training doorloopt u hetzelfde proces als in een echt assessment. Voorbereiding op de training bestaat uit het analyseren van een ‘real life’-case. Tijdens de training wordt een assessment team gevormd door de deelnemers. U leert consensus te bereiken over de beoordeling van de case-organisatie. U oefent het rapporteren over sterke punten en gebieden voor verbetering. Aan het slot van de training stelt het team een management letter op, die de belangrijkste bevindingen van het assessment bevat en gericht is op verbetering en vernieuwing.

Trainingsmateriaal:

 • Case beschrijving;
 • EFQM Excellence Model;
 • Cursusboek.

Kwalificatie als INK/EFQM-assessor: 

Afhankelijk van de kwaliteit van uw bijdrage aan de training (huiswerk, analyses en gespreksvoering) kunt u formeel gekwalificeerd worden als INK/EFQM-assessor. In elk geval wordt de training afgesloten met een certificaat van deelname.

Trainers:

De training wordt gegeven door top lead assessors van het INK.

Tijdbesteding:

De training duurt twee aaneengesloten dagen (inclusief de tussenliggende avond). Ter voorbereiding analyseert u het zelfevaluatierapport van een case-organisatie. Deze voorbereiding kost circa tien uur.

Datum en tijd: Neem voor meer informatie en voor advies contact op met het INK via email ink@ink.nl, of telefonisch via 088-12 66 888.

Inschrijven: Klik hier voor het inschrijfformulier en de voorwaarden.

Locatie:
Conferentiecentrum de Ruwenberg
Ruwenbergstraat 7
5271 AG St. Michielsgestel
www.ruwenberg.nl

Kosten: per deelnemer bedragen € 1.995,– exclusief 21% btw, inclusief trainingsmaterialen, mogelijkheid tot kwalificatie als INK/EFQM-assessor en verblijfskosten (inclusief overnachting).

In-company:

De training INK/EFQM-assessortraining wordt ook in-company gegeven. In de in-company variant wordt gewerkt met voorbeelden uit de eigen praktijk.

Neem voor meer informatie en voor advies contact op met het INK via email ink@ink.nl, of telefonisch via 088-12 66 888.

Print Friendly, PDF & Email